Jeugdcup

Algemene informatie Voor de jeugd is er de mogelijkheid deel te nemen aan een Jeugdcup én aan jeugdtornooien die je kan vinden onder het hoofdstuk Recreantentornooien. De jeugdcup is een reeks van tornooien, georganiseerd door de PBO (Provinciaal Badmintonraad Oost-Vlaanderen) voor jongens en meisjes jonger dan 17. Zo wordt de jeugd niet meteen voor de leeuwen gesmeten in de grote officiële tornooien en krijgen ze de kans zich te bewijzen tegen leeftijdsgenoten.

Agenda

Een overzicht van alle recreatieve tornooien. Ons eigen FUN tornooi gaat ieder jaar door tijdens het eerste weekend van februari. Een agenda van alle officiële tornooien:

Clubkampioenschap

Het clubkampioenschap (CK) is in de eerste plaats bedoeld voor alle Gentse BC spelers, die eens voor “echt” tegen elkaar willen spelen of die eens een aantal spelers willen uitdagen. Of je wilt gewoon op onze erelijst terechtkomen. Natuurlijk willen we ook een gezellige namiddag creëren. Er zijn volgende disciplines: enkel mix (*) dubbel heren (*) dubbel dames (*) (*) Afwisselend. Het ene jaar mix en het andere jaar dubbel heren en dubbel dames.

Tips

Hallo jumpsmashers, Veel gestelde vragen en tips bij tornooien… Was het maar zo simpel. Het gaat natuurlijk om veel meer. Zo zou in elk antwoord het woordje ‘planning’ kunnen terugkomen. Dus geef ik daar wat uitleg over. Verder beschouw ik badminton als een (long) ‘life- time-activity’. En daar komen vroeg of laat enkele sportieve verwachtingen bij. Vandaar eerst de volgende vragen die u zelf beantwoordt ! Wat zijn mijn ambities? Welke doelen zouden realistisch zijn, rekening houdend met m’n talent en huidig niveau?