INFO Volwassenen

Laatst gewijzigd op 25 mei, 2022

Ons concept

Iedereen is welkom bij de Gentse BC, zowel competitief als recreatief, beginners en gevorderden. Er wordt geen startniveau verwacht, maar wel inzet bij het spelen.

Ons concept is eenvoudig: je komt gewoon af naar een speelmoment en speelt dan een wedstrijd tegen de mensen op dat moment aanwezig. Iedereen speelt met iedereen (van ongeveer hetzelfde niveau). Zo verhoog je jouw spelniveau en leer je ook andere mensen kennen.

Er zijn 5 speelmomenten per week waarop je kan komen spelen (je beslist zelf hoe vaak en hoelang je komt en wanneer, er zijn geen verplichtingen). Er worden ter plaatse duo’s gevormd met de aanwezige personen en wedstrijdjes onder elkaar gespeeld. Na afloop verlaat je het terrein en worden nieuwe duo’s gevormd voor een volgende wedstrijd. Enkelspel mag ook, maar alleen wanneer het niet te druk is in de zaal.

Interesse?

Je mag 2x gratis komen testspelen.
We organiseren ook regelmatig introductiemomenten voor nieuwe leden, meestal in het begin van het seizoen en na nieuwjaar. Zo proberen we de instap en drempelvrees zo laag mogelijk te houden.

Is er geen intromoment in de nabije toekomst, dan mag je gewoon naar een speelmoment komen. Zo kan je meteen meespelen en proeven van de sfeer op het veld. Breng je raket en pluimen mee, spreek een paar mensen langs de kant aan om een match te spelen en je bent vertrokken. Bij ons speelt iedereen tegen iedereen.
Uiteraard geven we je graag een woordje uitleg en koppelen we je aan enkele mensen met vergelijkbaar spelniveau of ervaring indien nodig. Dan graag dan een seintje vooraf op info@gentsebc.be wanneer je graag zou langskomen.

Wens je lid te worden, dien je het inschrijvingsformulier in te vullen. Je krijgt nadien een factuur toegestuurd. Na betaling van het lidgeld ben je officieel ingeschreven en kan je onbeperkt spelen bij ons.

Lidgeld

Als lid kom je zoveel spelen als je wilt. Raadpleeg het lidgeld voor een volledig of een gedeeltelijk seizoen hier: lidgelden. Het lidgeld omvat ook de bijdrage voor de federatie Badminton Vlaanderen, via dewelke je verzekerd bent.
Ben je al lid van een andere club aangesloten bij Badminton Vlaanderen, dan kan je als gastlid bij de Gentse BC spelen en krijg je een korting op het lidgeld van EUR 15,00.

Competitie

Alle spelers van de Gentse BC krijgen de kans om competitie te spelen. Elk jaar rond april worden de competitieploegen voor het komende seizoen samengesteld. Hiervoor wordt een nieuwsbericht op de website geplaatst en een mail naar alle spelers verstuurd. Heb je interesse om competitie te spelen? Laat dan zeker iets weten op competitie@gentsebc.be. Wens je niet wekelijks matchen te spelen, is het ook mogelijk om enkel tornooien te spelen bij Gentse BC, welke ook in aanmerking komen voor een klassement.

Trainingen

Jaarlijks worden een aantal trainingsessies georganiseerd, toegankelijk voor wie lid is bij Gentse BC. Deze sessies vinden 2x per jaar plaats, in september en in januari/februari en bevatten ongeveer 12 lessen per reeks, voor zowel beginners als gevorderden. Meer informatie zal je terugvinden op deze website in een nieuwsbericht en een mail wordt verstuurd met alle informatie. Wees er op tijd bij om je in te schrijven. Hou daarom de website/facebookpagina in de gaten!

Verzekering

De Gentse BC is verzekerd voor alle ongevallen die gebeuren op de officiële speelmomenten. Vanaf 01/01/2010 is de verzekeraar “Arena”. Je hebt wel een getuige nodig die jouw ongeval bevestigt.

30 comments
 1. Tom D'Oosterlinck
  Tom D'Oosterlinck
  23 december, 2015 at 11:12

  Beste,

  Ik wil graag na de kerstvakantie beginnen badmintonnen als recreant. Ik heb jaren squash gespeeld maar wil nu graag overstappen naar badmintonnen. Is er nog plaats in jullie club ? Kan ik eens komen testen ?

  Alvast bedankt

  Groeten van Tom

 2. Jürgen
  Jürgen
  21 december, 2015 at 21:41

  Beste ik las dat je 2 maal kan komen test spelen. Kan ik me hiervoor inschrijven voor vrijdag 08/01 & 15/01?
  Bedankt,
  Jürgen

  • Isabelle
   Isabelle
   23 december, 2015 at 14:03

   Dag Jürgen en Tom
   Jullie zijn altijd welkom op een speelavond naar keuze om te komen test-spelen. Je hoeft hiervoor niet in te schrijven.
   Na nieuwjaar zullen meerdere nieuwe leden komen proefspelen/starten met badminton, dus jullie zijn welkom! Er is zeker nog plaats.
   groetjes Isabelle

 3. Anneleen
  Anneleen
  27 augustus, 2015 at 20:23

  Goedenavond,

  Gaat de 15 euro voor gastspelers van het lidgeld voor competitiespelers?

  Groetjes,

  Anneleen

  • Isabelle
   Isabelle
   31 augustus, 2015 at 10:25

   Dag Anneleen
   Dit geldt voor alle badmintonners. Het volstaat om ons dan jouw VBL lidnummer door te geven.

   • Anneleen
    Anneleen
    2 september, 2015 at 17:43

    Moet ik dan 15 euro van 100 euro of van 120 euro aftrekken voor mijn lidgeld te storten? Grts

    • Isabelle
     Isabelle
     3 september, 2015 at 08:55

     Dag Anneleen. Als jij bij ons geen competitie gaat spelen is het 100 – 15 = 85 euro.
     groetjes Isabelle

     • Anneleen
      Anneleen
      8 september, 2015 at 17:55

      Dankjewel!

 4. els
  els
  19 juli, 2015 at 19:05

  Wil lid worden van de club maar ben ook lid van badmintonclub Evergem…Mag ik dan 15 euro aftrekken van het lidgeld en dien ik dan een bewijs in dat ik effectief lid ben van 2 clubs of is dit niet nodig

  • Isabelle
   Isabelle
   29 juli, 2015 at 15:56

   Dag Els. Indien je reeds bij een andere club bent aangesloten geldt inderdaad een korting van €15 op het lidgeld. Het volstaat om ons dan jouw VBL lidnummer door te geven.

 5. Els
  Els
  19 juli, 2015 at 18:56

  Wil als nieuw lid een inschrijvingsformulier invullen, bij het verzenden wordt het steeds geweigerd door niet goed ingevuld geboortedatum…Vul eerst jaar, dan maand en dan datum in … Wat doe ik verkeerd ?

  • Isabelle
   Isabelle
   23 juli, 2015 at 16:47

   Dag Els
   Heb je ook een streepje gezet tussen jaar-maand-dag? Dat zou geen problemen mogen geven. Dus je geboortedatum in volgend formaat ingeven:
   2014-08-15

 6. Aurelie
  Aurelie
  7 juni, 2015 at 10:02

  Hallo,
  Ik zie net dat het seizoen bijna ten einde is maar is het nog mogelijk om nu in te schrijven en tijdens de zomerspeeluren te komen? Wij zouden morgen kunnen komen test- spelen indien mogelijk.

  Mvg, aurelie

  • isabelle
   isabelle
   8 juni, 2015 at 21:04

   Dag Aurelie
   Je kan zeker nog aansluiten, en voor 30 eurootjes komen spelen tijdens de zomer en deze laatste dagen in juni.

   groetjes Isabelle

 7. Anima Van Hoof
  Anima Van Hoof
  20 april, 2015 at 13:58

  Beste,

  Mijn echtgenoot en ik spelen momenteel bij Sofies vrienden en Auricula in Wondelgem. We denken er echter over om in de (nabije) toekomst ons lidmaatschap bij Auricula stop te zetten en bij een andere club te starten. Omdat we al enkele mensen uit jullie club kennen, gaat onze voorkeur naar jullie uit. We willen echter ook eens kennismaken met de club in zijn totaliteit en vroegen ons af of we op 18/05 eens mogen komen testspelen. Dit is een maandag. Zou dit ok zijn voor jullie?
  Is er dan ook mogelijkheid om nog enkele vragen te kunnen stellen?

  Mvg,

  Anima Van Hoof

  • isabelle
   isabelle
   25 april, 2015 at 13:15

   Dag Anima
   Je bent zeker welkom op 18/5 om kennis te maken met de club. Ikzelf zal ook aanwezig zijn als avondverantwoordelijke en je mag me altijd aanspreken. Breng ook zeker je sportgerief mee, dan kan je ook met de andere leden al kennis maken.
   groetjes Isabelle

 8. Féline Mommens
  Féline Mommens
  19 april, 2015 at 11:37

  Hallo,

  Ik ben al even op zoek naar een badmintonclub, dit wel gewoon als hobby. Kan ik nog steeds bij jullie terecht of zijn deze volzet? Groetjes!

  • isabelle
   isabelle
   19 april, 2015 at 20:19

   Dag Féline. Er is zeker nog plaats! Zelfs dit seizoen nog kan je een paar maanden meespelen met ons, want ook in de zomer organiseren we speelmogelijkheid. Kom gerust eens af om de club te leren kennen op één van de speelavonden (ma-woe-vrij).
   Groetjes Isabelle

 9. Degowie
  Degowie
  7 april, 2015 at 20:22

  Ik ben ben op zoek naar een badmintonclub, waar ik in eerste instantie recreatief kan spelen. Kan ik bij jullie terecht ?
  Groeten,
  Ann

  • Stijn Cabus
   Stijn Cabus
   9 april, 2015 at 19:37

   Natuurlijk! Onze badmintonclub biedt een uitdaging aan elke badmintonner. Kom gerust eens langs op een speelavond!

 10. pieter callebert
  pieter callebert
  26 februari, 2015 at 15:25

  hallo,

  ik heb interesse om als recreant bij jullie te komen spelen.
  ik speel sinds een paar jaar om de paar weken met vrienden maar zou graag badmintonnen op wekelijkse basis. ben echt verzot op het spelletje (mijn niveau is zeker niet hoger dan recreant, maar wie weet verbeterd dit wel met meer te spelen)
  zou ik zondagavond eens een “proefmoment” kunnen spelen om te zien of het me bevalt?

  groeten,
  Pieter

  • Stijn Cabus
   Stijn Cabus
   1 maart, 2015 at 09:58

   Natuurlijk. Welgekomen!

 11. Patrick
  Patrick
  30 maart, 2014 at 21:04

  Beste,
  Graag zou ik lid worden van julli club om badminton te spelen, doch heb enkele vragen.
  1. Ik heb geen ervaring, maar massa’s inzet.
  2. Hanteren jullie een leeftijdsgrens ? ( ben niet van de jongste, maar zeer sportief )
  3. Wat zijn de next steps ?

  Dank voor jullie reactie

  Patrick

  • Bart Pauwels
   Bart Pauwels
   30 maart, 2014 at 22:34

   Beste Patrick,

   Welkom op onze website. In onze club is ervaring geen vereiste en vormt inzet een absolute surplus. Je vindt bij ons spelers van alle leeftijden. Wij zijn een sfeervolle club die een uitdaging biedt aan elke badmintonner. Kom gerust eens een kijkje nemen op één van de speelavonden om onze club eens uit te testen. Mocht je nog vragen hebben of beslissen om eens langs te komen laat maar iets weten op info@gentsebc.be Op die manier weet de avondverantwoordelijke ook dat er test-spelers aanwezig zullen zijn. Bij hen kan je ook altijd terecht voor extra info.

   Sportieve groeten
   Bart

 12. syed ali
  syed ali
  15 februari, 2014 at 13:50

  i am interested in being a part of the sessions at the cycling track arena…..can i come this monday to play?

  • Isabelle
   Isabelle
   15 februari, 2014 at 21:06

   Dear Syed
   We are happy you’re interested in joining the club! You’re welcome on Monday in the cycling arena. Kristof will give you some more information.
   greeting, Isabelle

 13. sicsInsartral
  sicsInsartral
  16 december, 2013 at 08:13

  Bedankt voor de interessante informatie

 14. PiKo
  PiKo
  29 september, 2013 at 22:57

  You can come on Wednessday to our training. There you can get all the info you need. You are welcome as from 19.30h.
  For more information you can write to info@gentsebc.be

 15. Nicholas Van Steen
  Nicholas Van Steen
  17 september, 2013 at 15:32

  Beste,

  mijn vriendin en ik zoeken een nieuwe badmintonclub in Gent en we hebben best wel interesse in Gentse BC. Ikzelf speel al zo’n tien jaar, voor mijn vriendin zou het de eerste keer zijn.

  Is het mogelijk om eens gratis te proberen? Of wordt er verwacht dat er direct lidgeld wordt betaald?

  Alvast vriendelijk bedankt!

  Groetjes,

  Van Steen Nicholas

  • Stijn Cabus
   Stijn Cabus
   17 september, 2013 at 20:43

   Hey Nicholas! Welkom op onze site! Leuk dat je overweegt om bij ons te komen badmintonnen.
   Het is zo dat je inderdaad tot 2 maal toe kan komen “test”-spelen. Laat gerust iets weten op info@gentsebc.be mocht je nog vragen hebben of als je beslist van even een keer te komen testen. Op die manier weet de avondverantwoordelijke ook dat er test-spelers aanwezig zullen zijn.
   Gegroet,
   Stijn

Commentaar geven kan niet langer