INFO Jeugd en jongeren

Laatst gewijzigd op 2 juni, 2020

Ons concept

Kinderen en jongeren vanaf 10 jaar kunnen spelen onder begeleiding op woensdag (18u30-20u00 in de Wielerpiste) en/of zaterdag (10u-12u in de Bourgoyen).

Onze jeugd speelt in 2 groepen: een trainingsgroep en recreatieve groep. De speler kan zelf aangeven wat zijn/haar ambitie is binnen badminton. Recreatief blijven spelen is zeker mogelijk, er is geen automatische doorstroom naar de trainingsgroep bij bv. een bepaald niveau of de leeftijd als de speler dit niet wenst. Wisselen van groep kan elk semester.

* De recreatieve groep leert de badminton basisvaardigheden aan op een speelse manier en er is ruimte voor vrij spel. De recreatieve groep wordt altijd begeleid en technisch bijgestuurd.

* Een gekwalificeerde trainer ontfermt zich over de trainingsgroep, deze trainingen zijn technischer. Aan spelertjes die zich bij de trainingsgroep willen voegen vragen we vooral inzet en regelmatige aanwezigheid op de speelmomenten. Vaak spelen deze kinderen ook al eens een jeugdcup (jeugdtornooi) mee, wat we zeker aanmoedigen.

Jeugdcup

We stimuleren de jeugdspelers graag om deel te nemen aan een jeugdcup. Hier spelen kinderen tegen leeftijdsgenootjes en de tornooien zijn erg laagdrempelig. Deelnemen is belangrijker dan winnen. Gentse BC organiseert ook ieder jaar in oktober zelf een jeugdcup en deelname hieraan is gratis voor onze leden.

Op de jeugdcup worden de kinderen vergezeld door een trainer/begeleider van Gentse BC die zal coachen indien mogelijk. We rekenen ook op de hulp van de ouders bij de begeleiding van de kinderen tijdens de jeugdcup vb. scores meetellen.

Afspraken

  • We vragen om aub op tijd komen, zomaar op elk moment de zaal binnen vallen vinden we minder leuk. Jeugspelers mogen ook de zaal niet vroegtijdig verlaten, tenzij dit op voorhand door een ouder werd doorgegeven.
  • Fairplay en beleefdheid vinden we erg belangrijk
  • Enkel water is toegestaan in de zaal.
  • Geen buitenschoenen in de zaal. Enkel sportschoenen met witte zool zijn toegelaten. Deze doe je aan in de kleedkamers.
  • Na de training wordt het materiaal opgeruimd.

Op woensdagavond is er een overlapmoment waarbij onze betere en oudere jeugdspelers samen met de volwassenen kunnen spelen indien zij dat wensen. Jeugdspelers krijgen in dat half uur voorrang om te spelen.

Benodigdheden

– Badmintonracket
– Pluimpjes (shuttles): Yonex Mavis 300 is een goeie keuze. Shuttles kunnen altijd bij ons in de club aangekocht worden (€10 per koker)
– Sportschoenen, non marking: geen zwarte zolen
– Sportkledij
– Water om de dorst te lessen.

Interesse?

Wens je lid te worden, dien je een inschrijvingsformulier in te vullen. Na betaling van uw Lidgeld ben je officieel ingeschreven.  De kostprijs voor beide groepen is dezelfde, nl. 110 euro per jaar. Voor deze prijs kan je 1 of 2 keer per week komen spelen.

Verzekering

De Gentse BC is verzekerd voor alle ongevallen die gebeuren op de officiële speelmomenten. Vanaf 01/01/2010 is de verzekeraar “Arena”.
Ook indien je op proef speelt, maar nog geen lid bent, ben je verzekerd.
Je hebt wel altijd een getuige nodig die jouw ongeval bevestigt.