INFO Jeugd en jongeren

Laatst gewijzigd op 10 mei, 2020

Ons concept

Er is niets zo belangrijk als een gezonde en gemotiveerde jeugd in een sportclub. Daarom bieden wij jeugdbegeleiding aan. Ons doel is de basisvaardigheden van badminton (en sport in het algemeen) aan te leren op een gestructureerde en vooral een speelse wijze onder de vorm van vrij spel.

De jeugd en de jongeren vanaf 10 jaar kunnen spelen onder begeleiding op woensdag (18u30-20u00 in de wielerpiste) en zaterdag (10u-12u in de Bourgoyen).

Jeugd = -16 jarigen (= jonger dan 16 jaar op 1 augustus van dat jaar / seizoen), maar ouder dan 10 jaar.
Jongeren = -18 jarigen (= jonger dan 18 jaar op 1 augustus van dat jaar / seizoen)

Jeugdspelers moeten op tijd komen en mogen niet zomaar op elk moment binnen vallen. Ze mogen ook de zaal niet vroegtijdig verlaten, tenzij de ouders hierom expliciet vragen (erbij zijn). Hiermee willen we ervoor zorgen dat jeugdspelers het moment ook gebruiken als badmintonspeelmoment.

Op woensdagavond is er een overlapmoment waarbij onze jeugdspelers samen met de volwassenen kunnen spelen indien zij dat wensen. Jeugdspelers krijgen in dat half uurtje voorrang om te spelen.

Benodigdheden

Zonder volgende benodigdheden wordt het moeilijk badmintonnen:
– Badmintonracket
– Pluimpjes (shuttles): Yonex Mavis 300 is een goeie keuze
– Sportschoenen, non marking: geen zwarte zolen
– Sportkledij
– Water om de dorst te lessen.

Interesse?

Wens je lid te worden, dien je een inschrijvingsformulier in te vullen. Na betaling van uw Lidgeld ben je officieel ingeschreven.  Klik op de link voor de actuele bedragen.

Verzekering

De Gentse BC is verzekerd voor alle ongevallen die gebeuren op de officiële speelmomenten. Vanaf 01/01/2010 is de verzekeraar “Arena”.
Ook indien je op proef speelt, maar nog geen lid bent, ben je verzekerd.
Je hebt altijd een getuige nodig die jouw ongeval bevestigt.