Corona maatregelen

Laatst gewijzigd op 7 september, 2020

Update 07/09/2020

 • September 2020: vaste partner is niet verplicht, maar we bevelen sterk aan om nog steeds met dezelfde partner te spelen en het aantal verschillende contacten zo veel mogelijk te beperken.
 • Mondmaskerplicht voor iedereen +12jaar, wie niet effectief aan het badmintonnen is (dus: tussen matchen in, bij het aankomen/vertrekken, bij verplaatsing in de sporthal of langs de kant etc.)
  • In de Blaarmeersen geldt een volledige mondmaskerplicht: ook buiten op de parking en wanneer je door het domein fietst/wandelt.
  • Het mondmasker laat je niet rondslingeren, maar stop je in een proper zakje/doosje wanneer je start met spelen. Handen wassen of ontsmetten bij opzetten/afnemen van het mondmasker

De volgende maatregelen gelden nog steeds:

 • Registratieplicht:  Reserveren is verplicht (niet van toepassing op jeugd en G-sporters). Wie niet aangemeld is of op de wachtlijst staat, blijft thuis.
 • Meld je terug af indien je uiteindelijk niet aanwezig kan zijn, om plaats te geven aan de mensen op de wachtlijst.
 • Omkleden en douchen gebeurt zo veel mogelijk thuis.
 • Was je handen met water en zeep voor en na het sporten
 • Breng desinfecterend handgel mee en ontsmet je handen tussen iedere wedstrijd en bij het opzetten/afnemen van het mondmasker.
 • Ruim zelf je afval op (versleten shuttles, lege drankflessen en kokers etc.)
 • De gedragscodes moeten gekend zijn en gevolgd worden. We rekenen op de verantwoordelijkheidszin van ieder! Je kan ze hier nogmaals nalezen.

Deelnemen aan de speelmomenten van Gentse BC houdt in dat je je verantwoordelijk gedraagt en ook de veiligheidsmaatregelen strikt opvolgt:
– Verwittig de club onmiddellijk bij een positieve COVID-19 test
– Sport niet als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: snotneus, hoesten, benauwdheid, koorts of grieperig gevoel;
– Sport ook niet als iemand in je huishouden bovenstaande symptomen heeft of
– Blijf thuis als iemand in je huishouden positief getest is op het coronavirus (COVID-19). Blijf thuis tot 14 dagen na het laatste contact;
– Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw bubbel;
– Kom niet te vroeg aan op de sportlocatie en ga direct na afloop naar huis. Omkleden en douchen gebeurt zo veel mogelijk thuis.

Kleedkamers:
– NIET beschikbaar in de Wielerpiste
– Beschikbaar in Bourgoyen maar gebruik te minimaliseren. Wie toch gebruik maakt van een kleedkamer, is verplicht om vóór gebruik zelf een korte ontsmetting te doen van de contactoppervlakten (klinken, banken, doucheknoppen). Als thuisploeg ben je ook verantwoordelijk voor de ontsmetting bij de bezoekende ploeg.

Samen zorgen we ervoor dat we veilig kunnen sporten!