Shuttles

Deze pagina geeft uitleg over het gebruik van shuttles Op (officiële) tornooien Tijdens de interclubcompetitie Het al of niet kraken van veren shuttles Je kan de veren en plastieken shuttles elke speelavond kopen bij de avondverantwoordelijke. Betalen kan via Payconic of betaallink. plastiek shuttles: Yonex Mavis 300: €10 per koker veren shuttles: Victor Pro Court Tournament: €17 Victor Queen: €19 Op (officiële) tornooien Alle series (A, B, C en D) worden gespeeld met veren shuttles.

Ploegen

De Gentse BC is best trots. Trots op het feit dat we er tot nu toe in slagen om een mix te maken van recreatieve spelers en competitiespelers. Ook binnen het competitiegedeelte slagen we erin van een combinatie te realiseren van FUN en competitie. De samenstelling van onze ploegen zijn dan ook een jaarlijks terugkerend fenomeen van puzzelen en vooral veel overleggen zodat iedereen op zijn/haar juiste plekje terechtkomt. We hebben een 15-tal ploegen die de kleuren van de Gentse BC verdedigen.

Agenda

Wedstrijdleiders

Wat zijn Wedstrijdleiders? Vanaf het seizoen 2018-19 wordt elke ontmoeting binnen de Vlaamse federatie geleid door een officiële wedstrijdleider. De wedstrijdleider beheerst volgende onderwerpen : De spelregels Reglement C320 Een wedstrijdleider volgt een opleidingscursussen en bijscholingen georganiseerd door Badminton Vlaanderen én is geslaagd voor het examen. Indien je interrsse hebt hiervoor: zie opleidingen op de site van Badminton Vlaanderen. Zelf wedstrijdleider worden? Af en toe organiseert de WFC commissie (Wedstrijdfunctionarissencommissie) van Badminton Vlaanderen een opleiding wedstrijdleider.

Ploegkapiteins

Hier vind je ook het volledige C320 competitiereglement. Ook een samenvatting is hier te vinden, aangevuld met een aantal tips die we vanuit Gentse BC belangrijk vinden. Best handig voor alle (dus niet enkel de beginnende) ploegkapitein. Elke ploeg heeft een @gentsebc.be email-adres Bv: 1g@gentsebc.be , 3h@gentsebc.be, 1d@gentsebc.be Emails die op deze @gentsebc.be toekomen worden automatisch doorgestuurd naar de “private” emailadres(sen) van desbetreffende ploegkapitein(s).

Transfers

Transfers Van 1 maart tot en met 30 april is de transferperiode geopend. Wens je volgend seizoen voor een andere club competitie te spelen dan moet je tijdig jouw transfer aanvragen. Alle informatie vind je op de website van Badminton Vlaanderen. Uitlenen Van 1 maart tot en met 30 april is de uitleenprocedure geopend. Het uitlenen van spelers heeft tot doel een competitiespeler de gelegenheid bieden om deel te nemen aan een competitie voor een andere club dan die waarbij hij/zij is ingeschreven.