Terugbetaling mutualiteit

Laatst gewijzigd op 7 juli, 2020

Je kan bij jouw mutualiteit / ziekenfonds een formulier vragen (of downloaden) waarmee je een stuk van je lidgeld kan terugkrijgen. Het ziekenfonds doet dit om “sporten” aan te moedigen.

 • Print het formulier af.
 • vul het zo volledig mogelijk reeds in met volgende gegevens: Gentse BC vzw, Adres: Westmeers 142, 8000 Brugge, Periode: 01/08/2014 – 31/07/2015, Sporttak: Badminton
 • laat het door iemand van het bestuur ondertekenen
 • dien in bij jouw mutualiteit

Vanaf september 2014 hoef je dit formulier zelf niet meer af te drukken en te laten invullen. In oktober-november zal je elk jaar opnieuw, indien je je lidgeld hebt betaald, een ingevuld formulier per mail krijgen.

Partena onafhankelijk ziekenfonds
Partena Ziekenfonds voorziet graag een tegemoetkoming van 15 euro per jaar voor iedereen die aangesloten is bij een sportclub
Download het formulier hier

Christelijke mutualiteit
CM Vlaanderen geeft leden van erkende sportclubs, sportcentra of fitnesscentra een jaarlijkse tegemoetkoming tot 30 euro (18 tot 30 jarigen) of tot 15 euro (30 tot 55 jarigen). Voorwaarden: – Onbezoldigde sportactiviteit – Sportclub of fitnesscentrum is aangesloten bij – Een door Bloso erkende federatie en/of – Een gemeentelijke sportraad en/of – De Fitnessorganisatie en De Belgische Beroepsvereniging voor fitness- en welnessindustrie en/of – De Gezinssportfederatie en de Gezinsbond Laat het attest –dat je bij de mutualiteit of bij ons kunt opvragen- invullen door je sportclub en ontvang de korting.
Download het formulier hier

Socialistische mutualiteiten
MOVE is de sportpremie voor leden van de Socialistische mutualiteiten. De jaarlijkse tegemoetkoming bedraagt – 20 euro voor jongeren van 6 tot 24 jaar – 15 euro voor leden van 25 tot 64 jaar – 10 euro voor leden vanaf 65 jaar Voorwaarde: – De sportclub moet aangesloten zijn bij een door Bloso en/of het BOIC erkende sportfederatie Laat het attest –dat je bij de mutualiteit of bij ons kunt opvragen- invullen door je sportclub en ontvang de korting.

Liberale mutualiteit
De Liberale mutualiteit geeft een tegemoetkoming van 25 euro aan leden aangesloten bij een sportclub. Er zijn geen voorwaarden op het vlak van leeftijd: iedereen heeft er recht op. Voorwaarden: – Aangesloten zijn bij een officiële organisatie (is dus ruimer dan ‘lid van een door Bloso erkende federatie’) – Ook tegemoetkoming voor het volgen van een cursus babyzwemmen of joginitiatie Vul het formulier van de mutualiteit – dat je bij de mutualiteit of bij ons kunt opvragen – in of dien zelf een attest ingevuld door je sportclub in bij je mutualiteit en ontvang de korting.
Download het formulier hier

Onafhankelijk ziekenfonds
Het onafhankelijk ziekenfonds biedt een tegemoetkoming van 12 euro per jaar aan hun leden die volgens het ‘Comfortpakket’ aangesloten zijn. Andere leden van het onafhankelijk ziekenfonds kunnen dus niet rekenen op een tegemoetkoming in het kader van lidmaatschap bij een sportclub. Er zijn geen leeftijdsvoorwaarden. Dien het formulier – dat je bij de mutualiteit of bij ons kunt opvragen – in of dien zelf een attest ingevuld door je sportclub in bij je mutualiteit en ontvang de korting.

Neutraal ziekenfonds
Het neutraal ziekenfonds biedt een tegemoetkoming voor ieder lid aangesloten bij een sportclub tot maximum 30 euro per jaar. Er zijn geen leeftijdsvoorwaarden. Voorwaarden: – Voor de duur van een sportseizoen aangesloten zijn bij een erkende sportclub of minstens tien sportlessen volgen die georganiseerd worden door een erkende derde – Sporten die in aanmerking komen, zijn: atletiek, badminton, baseball, basketbal, bowling, dans en ballet, duiken, gevechtssport, gewichtheffen, golf, gymnastiek, handbal, hoeckey, kaatsen, kano, kajak, kegelspel, klimmen, korfbal, krachtbal, mountainbike, oriëntatielopen, paardrijden, petanque, roeien, rugby, schaatsen, schermen, ski, squash, tafeltennis, tennis, triatlon, voetbal, volleybal, wandelen, wielrennen, yoga, zwemmen en watergewenning voor baby’s, handboogschieten, karabijnschieten, sporttaken van andersvaliden en meer in het algemeen, de olympische sporttakken en alle andere IOC-erkende sporten of aangesloten zijn bij één van de officiële fitnessfederaties met een abonnement van minstens tien beurten Dien het formulier – dat je bij de mutualiteit of bij ons kunt opvragen in bij je mutualiteit en ontvang de korting.

Bond Moyson
Sluit je aan bij een door BLOSO en/of BOIC erkende federatie voor bewegingssport. Bond Moyson betaalt dan 15 euro terug van het jaarlijks lidgeld voor leden van 25 tot en met 64 jaar en 10 euro voor leden vanaf 65 jaar.
Download het formulier hier

2 comments
 1. Berghman Rob
  Berghman Rob
  25 september, 2015 at 15:04

  Waarom kan ik het formulier van de Lib. Mut.voor de tegemoetkoming van 25€ niet downloden? mvg

Commentaar geven kan niet langer