Zomerbadminton juli-aug 2021

Vanaf zondag 27 juni 2021 zijn er terug versoepelingen van toepassing, ook voor badminton:

  • Geen limieten meer op het aantal sporters, op voorhand aanmelden is niet langer verplicht. Wij gaan dan ook onze supersaas agenda afsluiten, jullie kunnen gewoon afkomen en spelen.
  • Kleedkamers en douches gaan opnieuw open

Zomerregeling volwassenen
Op 28 en 30 juni spelen we nog een laatste keer in de Wielerpiste, van 20 tot 22u.
Tijdens de maand juli kan je 3x per week komen spelen in sporthal Rozebroeken, op maandag, woensdag en vrijdag, telkens van 19 tot 22u (terrein A+B)
In augustus maken we een citytrip en spelen we iedere dag in een andere Gentse sporthal. Er is er dus zeker eentje in je buurt!
– Maandagen 2-9-16-23/8 van 20-22u in GUSB
– Woensdag 4-18/8 van 20-22u in Hekers
– Woensdag 11/8 van 20-22u in Keiskant
– Vrijdag 6-13-20/8 van 20-22u in Hekers
– Vrijdag 27/8 van 20-22u in Driebeek

Vanaf maandag 30 augustus start het nieuwe seizoen en spelen we terug op de vertrouwde uren in de Wielerpiste.

Zomerregeling jeugd, ook voor niet-leden
Iedere zaterdag in juli organiseren we ook badminton voor jeugd (10-18 jaar)  van 9-12u in sporthal Rozebroeken. Ook niet-leden kunnen hier aan deelnemen, afhankelijk van het aantal vrije plaatsen. Wacht dus niet te lang! Kostprijs: € 5 per speelmoment.
Voor deze speelmomenten vragen we wel om vooraf aan te melden. Dit kan door de aanwezigheid aan te duiden in deze kalender.  Graag de volledige naam invullen op elke dag waarop je zal komen. De betaling gebeurt via de volgende link.
Schrijf dus allemaal jullie kinderen en hun vriendjes in en geef de badmintonpassie door!

Begeleiders voor G-sport gezocht
Ook onze G-sporters (mensen met een lichte mentale beperking vanaf 15 jaar) spelen deze zomer op zaterdagochtend in de Rozebroeken (juli) en Bourgoyen (augustus). Wij zijn nog op zoek naar begeleiders voor zomerbadminton én voor volgend seizoen. Wie zich geroepen voelt, graag een seintje aan Evi of op gbadminton@gentsebc.be.  Speciale skills of een bepaald badminton niveau zijn niet noodzakelijk. Kennis van de spelregels en puntentelling is een plus.

Airbadminton
We sluiten de badmintonzomer af met een airbadmintonevent. Dit op zaterdag 28/8 van 10 tot 16u. Markeer deze datum alvast met stip in jullie agenda!

AirBadminton of buitenbadminton wordt gespeeld met een speciale airshuttle en aangepaste spelregels op verschillende ondergronden zoals zand, gras en hardcourt. We plannen een zeer toegankelijke event voor jong en oud, met of zonder badminton ervaring. Wie die dag vrij is om een handje te helpen: graag!

Corona maatregelen
Onder het motto: “better safe than sorry”, nog eens de corona-aandachtspunten op een rijtje:

  • Mondmaskersnog steeds  verplicht vanaf 13 jaar in de publiek toegankelijke delen van de sportaccommodaties. Sporten zelf kan zonder mondmasker. Tussen 2 matchen door wordt het mondmasker terug opgezet.
  • Houd steeds 1,5 meter afstand behalve tijdens het sporten.
  • Desinfecteer regelmatig je handen, probeer je gezicht niet aan te raken.
  • Sport niet en blijf thuis als je symptomen hebt die op COVID-19 kunnen wijzen, zoals een grieperig gevoel, koorts, hoesten, kortademigheid, neusloop of ongewone vermoeidheid. Ga pas weer sporten als het mag van je arts.
  • Sport ook niet als een huisgenoot symptomen heeft of positief getest heeft op het virus. Ga pas weer sporten als het mag van de arts.
  • Het basisprotocol Sport vind je hier. Voor de Gentse context klik je hier.