Verlengde coronamaatregelen voor indoor sport

Beste leden

Op het overlegcomité van 14.04.2021 werd duidelijk dat er in vooral zal ingezet worden op buitenactiviteiten. Aan de bestaande afspraken en maatregelen rond het indoor sporten verandert voorlopig weinig of niets en zijn er voorlopig ook geen vooruitzichten wat betreft versoepelingen voor indoor sport. Op basis van de informatie waarover we op heden beschikken, zijn voorlopig alle badmintonactiviteiten voor volwassenen en jongeren +13 niet mogelijk, op zijn minst t.e.m. 31 mei 2021.

Indien er op een volgend overlegcomité meer perspectief geboden kan worden voor het indoor sporten, zullen we niet nalaten dit te communiceren indien van toepassing.

Nog even een herhaling van de huidige regels:
Voor spelers tot 13 jaar:
– Badminton op zaterdag in een groep van maximum 10 kinderen.
– Geen speelmoment op woensdag
– 1 buitenschoolse hobby te kiezen

Voor jongeren vanaf 13 jaar en volwassenen:
Badminton (indoor sport) is niet toegestaan.

Airbadminton
Deze zomer, vanaf eind juni, zal Airbadminton ten volle gepromoot worden door Badminton Vlaanderen. Airbadminton is een corona-proof outdoor racketsport met speciale shuttle en aangepaste spelregels.  Data van de verschillende initiaties komen binnenkort online (GENTSE BC organiseert een evenement eind augustus en iedereen is welkom!). In afwachting hopen we dat jullie ondertussen allemaal blijven bewegen.

Groetjes en hopelijk tot snel!
Bestuur GENTSE BC
Maarten, Evi, Isabelle, Blomme en Elisa

Geef commentaar

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *