Gentse 2H onverslagen.

Onze 2de Herenploeg is momenteel niet te stoppen!

Na onze 2 eerste wedstrijden die we redelijk makkelijk wisten te winnen met 6-2 & 7-1, kregen we in 4 dagen tijd 2 tegenstanders van het zwaardere kaliber.

Namelijk Pluimplukkers 4H & Landegem 1H.

Mijn prognose voor pluimpukkers was 3 dubbels winnen en dan nog 2 enkels uit de wacht slepen en zo met 5-3 te winnen. We starten goed met Piko/Maarten & Tim/Thomas die zonder teveel fouten voor de 2-0 zorgden.

De 3-0 was in zicht toen Piko/Tim de 1ste set wonnen en 2 matchpunten hadden in de 2de set, maar spijtig genoeg verloren ze de 2de & 3de set nog waardoor we 2-1 stonden. (Even later presteerden Harry/Maarten ondermaats en was het 2-2)

Voordat Piko aan zijn enkel begon zei hij tegen mij dat hij hem ging winnen om die 2de dubbel goed te maken :D, zogezegd! zogedaan!

Piko & Maarten wonnen allebei hun enkel in 2 sets en we hadden al 4 punten.

Dus (zonder druk te leggen) moest Thomas of Harry ons verlossen en de winst binnenslepen. Harry wint 1ste set, Thomas verliest 1ste set .FYI: Thomas speelt bijna altijd 3 setters in zijn enkel (meer waar voor zijn geld?)

Harry verliest 2de, Thomas wint 2de=> 2 driesetters om te beslissen over winst of gelijk spel (zowel wij, de tegenstander als onze 2de damesploeg (die hun tegenstander met 7-1 versloegen)) waren vol spanning aan het kijken.

Na heel veel spannende rallies (zeker omdat zowel Harry als Thomas niet luidop tellen en wij niet 100% wisten wat de score was) verliest Harry met -17 en wint Thomas met -19

Resultaat=5-3 gewonnen (mijn prognose klopte, ongeveer…)

3 dagen later kregen we op woensdag Landegem 1H op bezoek. (In dubbel allemaal minstens B2 dus zeker geen makkelijke opdracht)

Prognose van de kapitein: 4-4

Na de dubbels was het 2-2, en het waren allemaal driesetters, waarvan de spannendste wedstrijd gewonnen was door Thomas/Harry met 25-23 in de derde set…

De heren van Gentse 2H zijn niet tevreden met gelijk stand dus moesten we wel 75% van onze enkels winnen om de overwinning te verzekeren.

Ik won HE1 in drie sets met toch een beetje stress door de vele toeschouwers, (mede dankzij coach van dienst Sarah C.)

HE2 werd gewonnen door Thomas, ook in 3 sets.

Tim won HE3, nogmaals in 3 sets.

En om toch geen hele avond driesetters te spelen verloor Harry zijn HE4 met 20-22, 19-21

Resultaat 5-3 gewonnen (met 7 driesetters…)

Nu zondag ligt Lokerse 5H op het menu.

Meer hierover later