4G – een stand van zaken

Gentse 4G is een beetje een kind van de huidige tijd, zie deze voorbeelden:

 • Het is een zogenaamd ‘nieuw samengesteld team’ met vertegenwoordigers uit het oude 2G/3G/4G en nieuwbakken Gentse BC’ers
 • De mannen zijn in de minderheid, maar hebben het wel voor het zeggen (dat maak ik mijzelf als ploegkapitein toch wijs)
 • Wegens tijdgebrek hebben we in de voorbereiding elkaar nog niet veel gezien, het leren doen we dus wel ‘on-the-job’ (=samenspelen doen we voornamelijk op competitie, slechts af en toe op training)
 • We hebben te lijden aan een concentratie-probleem wanneer het te gemakkelijk gaat: een grote voorsprong in een set is bijna een garantie op een reeks missers!
 • We zijn zeer actief op social media: alhoewel dat mss een kleine leugen is, want dit verslag is de eerste online-activiteit waar ik weet van heb.
 • We strijden tegen onrechtvaardigheid (meer info kan je krijgen bij ieder lid van 4G)
 • De sfeer zit er altijd goed in!

   

   

Dat alles maar om te zeggen dat onze eerste 3 wedstrijden op een gelijkspel geëindigd zijn, waar iedere keer meer inzat, maar omwille van de cocktail van bovenstaande redenen er niet uit kwam.

En, o ja, gisteren hadden we ook nog een wedstrijd tegen de toekomstige kampioen (dat hopen we toch!), waarbij we 0-8 op ons doos gekregen hebben en waar niet echt veel meer inzat J. Dit om te zeggen dat we ons kranig verweerd hebben, maar de cocktail van Buggenhout met oudere mannen (die klagen dat ze tegen de terugronde mss last zullen krijgen van hun knieën) en jongere meisjes (hoeveel kunnen 12/13-jarige meisjes evolueren tegen de terugronde?) is zo te zien een winnend recept!

Op naar Drive dan maar, op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen!