Gentse 1D gaat voor de titel

12 maart stond al een tijdje duidelijk gemarkeerd in de agenda’s van alle dames uit 1D. Latem-De Pinte wist eerder in de heenmatch nipt met 5-3 te winnen, en bleef voor de rest (net als ons) ongeslagen, dus moesten we de terugmatch wel winnen om nog een gooi naar de titel in 2e provinciale te doen. Zoals verwacht kwamen de dames uit Latem op volle kracht op bezoek. Van onze kant uit had Sarah C zowat heel haar krokusvakantie besteed aan het experimenteren met opstellingen en analyses, waardoor de opstelling (zeer tegen onze gewoonte) reeds weken op voorhand vast lag. Daar werd last-minute nog een ongewild stokje voor gestoken door Sibbel, die noodgedwongen moest afzeggen door een geblokkeerde rug. Dat was natuurlijk wel een beetje een streep door onze rekening, maar Sibbel kwam ons wel een hart onder de riem steken samen met nog een hoopje andere supports – nog eens super bedankt ook aan Amadée, Simon, Thomas, en onze nieuwe mascotte Dirk! En natuurlijk aan ploegkapitein Elisa die er niet bij kon zijn maar ons wel mentaal steunde :)

Op naar de dubbels. Latem stelde hetzelfde B1 koppel twee maal op. Vero en ik begonnen niet slecht aan de wedstrijd, maar toch met iets te veel fouten waardoor we de verlengingen van de eerste set alsnog verloren. De tweede set was opnieuw nipt maar wel voor ons, en in de derde hadden we de wedstrijd redelijk goed onder controle dankzij een paar goeie smashen van mij en mooie drops van Vero. Winst!
Vervolgens mocht ik de match opnieuw spelen maar nu met Sarah M aan mijn zijde. We kwamen redelijk snel op heel wat achterstand die we niet meer konden goedmaken, en ondanks hernieuwd vertrouwen in de 2e set, kwamen we nooit echt goed in de wedstrijd dankzij knap spel aan de overkant.

Sarah M en Sarah C spelen op zich normaal een sterke dubbel, maar vandaag jammer genoeg niet sterk genoeg voor de Latemse dames. Samen met Vero wist Sarah C. haar andere dubbel wel te winnen in twee sets. Na de dubbels stond het dus 2-2, terwijl we toch gehoopt hadden een dubbeltje meer uit de brand te slepen. Het werd nu een loodzware opdracht om minstens 3 van de 4 enkels te winnen.

Sofie mocht de spits eraf bijten en had er goesting in. Bij 11-10 tussenstand had ze niet minder dan 7 (!) opslagen buiten gegeven, maar gelukkig wist ze zich dankzij Sarah c. te herpakken na de rust en kon ze steeds een minieme voorsprong behouden. Ook in de tweede set wist ze een voorsprong op te bouwen en kon ze de match naar haar toe trekken.
Ondertussen op het plein ernaast speelde zich het omgekeerde scenario af, en moest Vero in 2 sets de duimen leggen. Daarmee stonden de bordjes terug gelijk; 3-3.

Alle ogen waren nu gericht op onze zusjes Missines. Sarah was vastbesloten zich te wreken voor de dubbels, en knokte hard om de eerste set binnen te halen. De tegenstander werd goed gecoached, en Sarah liep meteen een serieuse achterstand op in de tweede. Tijdens de rust wist ze zich te bezinnen en op 11 kwam er plots een heel andere Sarah boven: een hele reeks punten na elkaar foutloos, mooie drops, stevige clears – Sarah speelde de pannen van het dak. De tegenstander stond er bij en keek er ongelovig naar – maar de winst was ondertussen wel knap binnen!

En dan Liese nog – onze joker die nog goed fit was en op voorhand had gezegd “dat die enkel wel ging lukken, als het maar niet de laatste superspannende beslissende match wordt”. En dat was het natuurlijk wel, want we stonden 4-3 voor en hadden nog de laatste match nodig om de titel niet uit handen te geven. Liese begon met goed en gevarieerd spel aan de wedstrijd, maar maakte net iets te veel fouten om de punten te verzilveren. Aan coaches hadden we geen gebrek (hoeken! opslag! rustig!), en de tweede set bleek direct een kantelpunt. Liese wist vaak nog knappe punten te redden en drops op te halen, kon haar tegenstander vaak uitspelen en speelde vol vertrouwen. Echt een TOP prestatie! Pas toen de laatste pluim op de grond viel, kon de nagelbijtende bank een zucht van oplichting slaken – de felbegeerde winst was behaald!

Aangezien 1D een beter matchensaldo heeft dan Latem, moeten we nu “enkel nog” onze 2 laatste ontmoetingen winnen om de titel effectief te behalen – maar met zo’n team kan dat geen enkel probleem zijn ;-)

-Sofie

6 comments
 1. Sofie
  Sofie • Bericht auteur •
  10 augustus, 2017 at 17:08

  Wie weet! U leest het als eerste op deze site ;p

 2. Stijn Cabus
  Stijn Cabus
  10 augustus, 2017 at 00:18

  Titel is binnen! volgend jaar terug?

 3. Andy
  Andy
  17 maart, 2017 at 16:47

  Top team! Op naar de titel

 4. Sarah
  Sarah
  13 maart, 2017 at 17:35

  Top team! Top verslag! Top stijf nu ook ;-)

 5. Isabelle
  Isabelle
  13 maart, 2017 at 14:34

  ik was er niet bij, maar het verslag was spannend tot op het einde!

 6. Sofie
  Sofie • Bericht auteur •
  13 maart, 2017 at 12:29

  Ook nog met dank aan Sarah M. voor het lekker Turks brood achteraf!

Commentaar geven kan niet langer