Gentse in Beveren

Hoewel toch niet bij de deur, zakte er een enthousiaste delegatie “Gentsers” vorig weekend af naar Beveren. Bemu trok aan het kortste eind tijdens de loting en mocht op zaterdagmorgen reeds om 9u aandraven met gelegenheidspartner Gunther uit Brasschaat. Samen wonnen ze 2 matchen in de HD B2 poule, en konden nipt niet door naar de finale. Bart en Mario dubbelden ondertussen in de B1, en haalden ongeveer dezelfde mooie resultaten: 2 matchen winst, maar net niet voldoende voor poule winst. Maureen en ik tenslotte besloten in de DD B1 exact dezelfde bijna-stunt uit te halen, en met opnieuw (!) 2 gewonnen matchen hadden we net 12 punten te weinig gemaakt in totaal om door te gaan… Jammer, maar toch knappe dubbelprestaties van Gentse!

In de enkels geraakte Maarten in de B2 in de tweede ronde. Ook ik ging er in de tweede ronde uit tegen de latere winnares van de DE B2. Johanna speelde in de B1 naar eigen zeggen “de slechtste enkel ooit” en kon dus geen overwinning boeken. Snel die enkels vergeten dus, en op naar de mixen op zondag.

In de mix B2 hadden Maureen en Jochen van Eikenlo een echte off-day. Veel fouten, bij tijden wel mooi opgebouwde/geredde punten maar de afwerking en finesse ontbrak. Kan gebeuren. Zelf mixte ik in de B1 voor de eerste keer met Tom van Pluimplukkers, en in de eerste match traden we aan tegen Mario & Johanna. Wij waren duidelijk nog niet wakker, zetten te weinig druk, en daar speelden Mario & Johanna handig op in. In twee sets verlies. In hun tweede match zou Mario echter zijn knie bezeren, en met de blessure van vorig jaar in het achterhoofd besloten zij dus tot opgave. Jammer, want zij hadden zeker de poule nog kunnen winnen. Ondertussen hadden Tom en ik echter onze draai gevonden, en wisten we in onze tweede en derde match steeds beter te spelen, met telkens winst in twee sets. Daardoor wonnen wij alsnog de poule, maar in de de halve finale bleek de tegenstander te sterk.

Al bij al dus geen slecht tornooi, toffe sfeer, redelijk goeie uren en mooie dubbel/mix poules van meestal 4 koppels. Bovendien konden we tussendoor van het zonnetje genieten op het terras van de cafetaria. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar!

1 comment
  1. Thomas
    Thomas
    15 april, 2014 at 22:08

    Leuk verslagje.

    Antwoord
Geef commentaar

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *