1D viert 3e plaats met droge 8-0 tegen 4Ghent

Het seizoen zo lang mogelijk rekkend, speelde 1D vorige zondagavond nog haar laatste (thuis)match tegen 4Ghent. Ons Griet is nog altijd uit wegens blessure, en Sarah was trad aan bij 2G, zodat we met 4 speelsters ten strijde trokken. We hadden zin om nog eens goed te knallen en lieten ons daarbij niet hinderen door het tragere spel van 4Ghent 2D…

Met vier B1-B2 duo’s toverde ondergetekende ploegkapitein een dooreen gehaspelde opstelling uit haar mouw die niet onsuccesvol zou blijken. Maureen en Sofie speelden in de eerste match goed door met aanvallend (mix)spel waar ze beiden nogal fan van zijn, en konden zo met slechts 14 en 6 punten tegen de eerste overwinning boeken. Johanna en Vero deden op de 2e dubbel het kunstje over en wonnen ook vlot hun eerste (en laatste) 1D-match van het seizoen (11 en 12). Sofie en Vero deden nog beter, en wisselden gecontroleerd rondspelen & flirten met lijnen/hoeken af met snelle smashen & aftikken, in twee wel heel vlotte sets winst (8 en 4). Ook Johanna en Maureen kwamen nooit in de problemen en maakten de mooie 4-0 op het scorebord (13 en 7).

In de enkels zou het even vlot verlopen. Johanna gaf Yasmin geen kans om in de wedstrijd te komen (11 en 10). Sofie was de enige die een set zou prijs geven, wegens enige enkel-moeheid na een gewonnen tornooi (:-)) en reeds 5 gespeelde enkels dat weekend. De supportersschare werd ingezet om Sofie wakker te houden en in de 3e set kon ze uiteindelijk toch nog gemakkelijk de match binnenhalen (13). Veronique stond op voorhand vrolijk uit te leggen tegen de 4Ghentse dames dat ze eigenlijk nogal moe is tegenwoordig (met de babbie) en geen 3 keer na elkaar kan smashen, maar dat bleek ook niet nodig in haar match tegen Melanie, die slechts 10 en 13 haalde. Ons Maureen tenslotte kwam ook nog eens in actie in het enkelspel, en deed dat met verve tegen Liesbeth; mooi geplaatste pluimen en strak spel haalden met 14 en 7 de achtste en laatste match van het seizoen binnen.

8-0, en een schone afsluiter van ons seizoen, en van de competie van mezelf/Griet/Maureen bij Gentse!
Rest me nog een paar leuke stat’jes van het voorbije jaar. Sofie speelde de meeste ontmoetingen (13/14), en bleek samen met Vero de beste dubbelaarster (73% en 70%). Onze beste dubbelkoppels waren o.a. Griet/Sofie (3/3), Vero/Sofie (6/8), Maureen/Sofie (3/4), en Sarah/Vero (5/7). Johanna was met voorsprong de beste enkelaarster (92%, allemaal op DE1), gevolgd door Sofie, Vero en Griet (67%).

Als team stonden we het sterkste op DE1 (93%, bijna allemaal Johanna), DD1 (86%) en DD3 (71%), en draaiden onze enkels (verrassenderwijze) over het algemeen beter (70%) dan onze dubbels (57%). Hiermee eindigen we derdes in de stand met 17 punten op 28, en staan Buggenhout (24pt) en Eikenlo (26) verdiend boven ons, terwijl we 4 punten los staan van de Pluimplukkers op de 4e plaats. In onze reeks zal Drive 1D degraderen, en 4Ghent 2D playoffs moeten spelen.

Vero, Jo, Griet, Maureen en Sarah: heel erg bedankt voor een mooi seizoen en voor jullie inzet bij 1D. Ik had enige terughoudendheid om met 6 basisspeelster aan te treden, maar jullie hebben steeds je agenda zoveel mogelijk vrijgehouden voor onze competitie en steeds enthousiast voor de ploeg gestreden. Ook dank aan Sibbel voor haar flexibiliteit om in te vallen wanneer we daar toch eens nood aan hadden. En natuurlijk ook bedankt aan alle supporters en aan de sjoe-van-een-wedstrijdleider om steeds trouw op post te zijn :-)

2 comments
 1. Maureen
  Maureen
  29 april, 2014 at 13:00

  leuk verslagje kapitein :D

 2. Isabelle
  Isabelle
  28 april, 2014 at 10:47

  :)
  Leuk verslag Sofie. Het ga je goed in je verdere badmintoncarrière!

Commentaar geven kan niet langer