Eikenlo 1D – Gentse 1D: 5-3

Vorige week zakten we met alle dames uit 1D af naar Eeklo om Eikenlo 1D te bekampen. Aangezien we eerder al eens stunten tegen Buggenhout, hadden we er nu ook wel zin in. Jammer genoeg zouden we aan het korste eind trekken, hoewel we eigenlijk best mooie rallys/matchen speelden. Griet moest dankzij een poot-in-de-gips noodgedwongen op de supportersbank blijven zitten, geflankeerd door die andere trouwe supporters, Stephen & Bart.

Dankzij de nieuwe klassementregeling was de opstelling van Eikenlo zowat omver gegooid, terwijl ik Vero zowel op de eerste als op de de vierde dubbel kon zetten! Lachen geblazen. Vero en ik vingen dus de eerste aan tegen Eva en Valentine, en konden in de eerste set en het begin van de tweede stevig de bovenhand houden. Om één of andere duistere reden liep het toch nog fout in de tweede, maar dat werd in de derde gemakkelijk rechtgezet. Eerste winst binnen.

Sarah en ik speelden de tweede match tegen het sterke koppel Kim-Anne. Halverwege vonden Sarah en ik de juiste tactiek om deze dames uit te spelen, waardoor we redelijk hoopvol streden voor de 2e set. We konden heel wat redden in de verdediging en speelden goed door, tot ik naar het einde toe 3 (DRIE!) keer na elkaar een ongedwongen fout maakte op de return van de opslag. Verlies met 17 was het wrange gevolg, daar had meer ingezeten.

Zelf had ik gedacht dat Johanna met Sarah misschien wel een goed koppel zouden vormen op het plein, maar de dames hadden precies wat last van zenuwachtigheid/onzekerheid in de eerste set. En hoewel dat al veel beter was in de tweede set, konden ze toch het tij niet keren.

Vero en Maureen tenslotte speelden een goede wedstrijd, maar verloren zeer nipt met twee keer 19. Ook hier zat zeker meer in, maar de 1-3 achterstand na de dubbels was een feit.

Johanna mocht enkelen tegen Valentine en moest pas in de verlengingen de eerste set afgeven. Daarna speelde ze genadeloos door, en kon alsnog de winst binnenhalen. Zelf speelde ik tegen Eva mijn eerste enkel als “terug-enkel-B2”, en waar ik in de mix competitie nog nipt tegen haar verloor, had ik nu veel meer vertrouwen in mijn spel. Mijn foutenlast lag laag waardoor ik de wedstrijd kon blijven sturen, met winst in 2 sets tot gevolg. Maureen speelde een schitterende enkel tegen Anne, en wist een derde set te bemachtigen. Jammer genoeg kon ze die niet op haar naam schrijven, maar toch een knappe prestatie gezien haar weinige enkel ervaring! Sarah tenslotte moest tegen misschien wel de beste enkeldame van Eikenlo, Kim, en kon tegen haar weinig beginnen.

In de enkels haalden we dus nog 50%, maar jammer genoeg in totaal een 5-3 verlies, waarmee Eikenlo zo goed als zeker is van de titel. Onze ploeg heeft er de zwaarste tegenstanders van de terugronde opzitten, en als we de andere matchen spelen zoals deze avond zouden we de derde plaats in het klassement toch moeten kunnen behalen en vasthouden :-)

1 comment
  1. Isabelle
    Isabelle
    17 maart, 2014 at 17:07

    leuk verslag Sofie!

Commentaar geven kan niet langer