Gentse 6G wint de thriller tegen Sentse 1G

Deze morgen (gelukkig was het winteruur) werden we verwacht bij de mannen en vrouwen van Sentse. Voor hen de eerste wedstrijd pas van het seizoen, voor ons reeds nummer 6. We hoopten dus iets meer op elkaar ingespeeld te zijn dan zij, en andermaal een overwinning te grijpen.

DSCN1876

De heren (Bart en Jan) startten met iets te veel foutjes aan de HD. Pas naar het einde van de eerste set toe kwam de remonte, maar net iets te laat. De tweede set speelden ze gelukkig op het hogere niveau, zodat deze gewonnen werd en de derde set beslissend zou blijken. Helaas werden terug iets te veel foutjes gemaakt zodat Sentse de derde set met 21-15 won.   De dames, Melanie en Eva, speelden ondertussen tactisch sterk tegen het koppel van Sentse en won hun match in 2 sets (18-21 en 14-21).

Ruud, Jan, Melanie en Eva mochten zich nadien klaarstomen voor de enkels.  Ruud had in het begin wat problemen met de  schijnbewegingen van zijn tegenstander, maar had snel door hoe hij Dirk op de knieën kon krijgen. Pluimen binnen de lijnen slaan lukte nu wel en Ruud won zijn match met 13-21 en 14-21.  Jan had het iets lastiger om de tegenstander in zijn broekzak te steken. Het werden uiteindelijk drie zwaar bevochten sets, waarin Jan alles gaf wat er nog in zijn lijf zat. De tegenstand was iets te sterk zodat Jan het niet haalde na 3 uitputtende sets.

Eva begon een beetje knoeiend aan haar enkelspel, met pluimen recht in de handen van de tegenstand. Misschien lag het ook wel aan die verkoudheid waardoor de beentjes niet meer zo dartel over het plein huppelden en de clears niet meer tot vanachter geraakten. Zelf kreeg ik ook bijna een hartaanval omdat Eva toch graag altijd alles zo spannend maakt. Ze haalde het gelukkig in 2 sets, met 19-21 en 21-23 als eindstanden.  Melanie had het heel lastig tegen haar opponente, die duidelijk veel bijgetraind heeft deze zomer. Beide dames speelden mooi en gevarieerd badminton, maar de tegenstand maakte net iets minder foutjes zodat Melanie helaas deze match in 2 sets verloor (21-19 en 21-17).  Met als gevolg een zeer spannende tussenstand (3-3) om de mixen aan te vatten.

Bart had na al dat schilderen in zijn appartement precies een arm op dreef, want hij bleef maar meppen en slaan. Samen met Melanie kreeg hij in 2 sets, de tweede wel erg spannend en zwaarbevochten, de tegenstand op de knieën met 14-21 en 18-21. In deze wedstrijd werden enkele knappe punten, op karakter, gemaakt!  Ruud en Eva deden ook wat van hen verwacht werd en wonnen de eerste set. De tweede set ging veel moeizamer en Eva zou Eva niet zijn, als ze er niet wat spanning in kon brengen. Gelukkig liep het ook deze keer goed af voor ons en konden met 24-26 een derde set vermijden.

Alweer een knappe overwinning dus voor Gentse, tegen een sterke tegenstander. We kunnen nu even rusten om binnen een dikke maand de laatste match van de heenronde te spelen op en tegen Lokeren.

Uw reporter ter plaatse,
Isabelle

7 comments
 1. Ruud
  Ruud
  29 oktober, 2013 at 00:07

  Haha heerlijk verslag! Proficiat voor de supporters ook!

 2. Elena
  Elena
  28 oktober, 2013 at 09:25

  Proficiaaaat! ps: echt een zalige foto!

 3. Bart Pauwels
  Bart Pauwels
  27 oktober, 2013 at 23:56

  Ik heb ondertussen nog een hele dag verder geschilderd … dus hopelijk komt deze armtraining mijn badmintonspel verder ten goede …

 4. Melanie
  Melanie
  27 oktober, 2013 at 20:17

  En natuurlijk ook dank aan de supporters Isabelle en Davy.
  Ik vond het een leuke ochtend, al begon die wel heel chaotisch ;-)

 5. Martijn
  Martijn
  27 oktober, 2013 at 18:36

  Sentse? Is dat de goedkope namaakversie van Gentse?

  • Isabelle
   Isabelle • Bericht auteur •
   27 oktober, 2013 at 20:35

   het origineel is natuurlijk altijd het beste he, Martijn

 6. PiKo
  PiKo
  27 oktober, 2013 at 18:32

  Sterk gespeeld 6G !! Proficiat !

Commentaar geven kan niet langer