Gentse 6G blijft aan de top

Het werd een druk weekend voor de spelers van Gentse 6G.

Vrijdagavond waren we goed vertegenwoordigd op de normale speelavond.  De volgende ochtend speelde Eva een tornooi én wist in het enkelspel ook het tornooi effectief te winnen. Helaas geen geldig tornooi; maar wel een super resultaat!
Zondag stond er een thuismatch op het progamma én maandagavond gingen op verplaatsing spelen.

Helaas moeten we het nog steeds doen zonder onze sterspeelster (5/5) én ploegkapitein Isabelle, die door knieblessures niet kan meespelen.

Maar…  We konden wel rekenen op haar steun, zowel op zondag en maandag!  Klasse!

Zondag konden we met 8-0 De Wuiten verpletteren.  Dé revanche waar we al lang naar op zoek waren na de rampzalige uitwedstrijd van vorig jaar (vreselijke zaal, koud, stank, kauwgum op de grond, …).
Bart en Jan wisten voor de eerste keer hun heren dubbel te winnen in een 3 setter én dat tegen 2 C2 heren.  Ondertussen speelden ook de Eva en Melanie tegen 2 D dames. De eerste set konden we gemakkelijk winnen met 21-9. De tweede set liep iets moeilijker, maar werd toch met 21-16 gewonnen.
Ruud, Eva en ik (Melanie) konnen winnen in 2 sets; al was het bij de een al wat spannender dan bij de andere.  Eva hield het wel extreem spannend met 24-22 en 22-20 als eindscores.
Jan heeft gevochten in 3 sets en uiteindelijk met heel knap spel de winst naar hem toegetrokken.  De mixen werden door beide mix-koppels vlot gewonnen.

Nadien in de cafetaria konden we, samen met de tegenspelers, genieten van lekkere cake voorzien door (de mama van) Eva, ter gelegenheid van haar verjaardag, al moet die nog komen.

Maandag hadden we de uitmatch tegen Shuttle Stars 1G; de tweede in de stand.  We wilden minstens een gelijkspel eruit halen om vlot aan de leiding te blijven.
Deze keer zonder Eva, maar wel met Elena.   Een half uurtje te vroeg aangekomen; maar ideaal om nog een spaghetti te eten in de cafetaria.
De dames beten de spits af tegen C1 en D duo.  Het was direct heel spannend en het werd in 3 sets bevochten.  De derde set konden we naar ons toetrekken; al moeten we erbij vermelden dat het geluk aan onze zijde stond (kaderpluimen, netpluimen etc); met de nodige frustratie tot gevolg aan de overkant.   De mannen bleven op hun elan verder gaan én wonnen heel vlot hun dubbel.  2-0; we waren alvast goed begonnen.

Ruud nam het op tegen C2 en werd in 3 sets gespeeld.  Ruud stond 17-13 voor in de 3° set, maar heeft helaas toch verloren in 19-21 in de 3° set.

Jan wist opnieuw te winnen, ditmaal in 2 sets.  De 2° set werd vlot gewonnen door goede opslagen en het buiten meppen door de tegenpartij.

Elena speelde enkel tegen de C1 en deed dat heel goed.  Mooi spel getoond, maar het klasseverschil was toch net iets te groot.
Tenslotte won ik (Melanie) in 2 sets tegen een D dame.  Bij 7-13 achterstand werd ik toch wakker en kon de eerste set nog winnen met 21-15. De tweede set was ik van in het begin alert.

4-2, nog steeds op schema voor een overwinning; maar vooral; het gelijkspel hadden we al binnengehaald.

De mixen konden we niet winnen en we kwamen bij beide spelletjes net iets te kort.  Mogelijks zat de vermoeidheid er dan toch wel al in; maar de tegenstand was ook gewoon iets te goed. Nadien in de cafetaria iets gedronken en gegeten; al was de opkomst van de tegenpartij wel heel minimaal.

We kijken vooral tevreden terug naar het afgelopen weekend én we blijven aan de top met 9/10.

3 comments
 1. Isabelle
  Isabelle
  18 oktober, 2013 at 08:23

  Goe bezig, team :)

 2. Stijn Cabus
  Stijn Cabus
  16 oktober, 2013 at 20:25

  toppie!

 3. Eva m
  Eva m
  16 oktober, 2013 at 14:46

  Mooi verslag, melanie ! Proficiat met het gelijkspel van maandag :)

Commentaar geven kan niet langer