Ons concept
Iedereen vanaf 10 jaar, zowel competitief als recreatief, zowel beginners als gevorderden, is welkom bij de Gentse BC. Er wordt geen startniveau verwacht, maar wel inzet bij het spelen.

Ons concept is eenvoudig: je komt gewoon af en iedereen speelt met iedereen (van ongeveer hetzelfde niveau). Zo verhoog je jouw spelniveau en leer je ook andere mensen kennen. Het is dus niet de bedoeling dat je altijd met dezelfde mensen komt spelen.
Er zijn 5 speelmomenten per week waarop je kan komen spelen (je beslist zelf hoe vaak en hoelang je komt en wanneer, er zijn geen verplichtingen). Er worden ter plaatse duo’s gevormd met de aanwezige personen en wedstrijdjes onder elkaar gespeeld. Na afloop verlat je het terrein en worden nieuwe duo’s gevormd voor een volgende wedstrijd.

 

Interesse?
Wens je lid te worden, dien je een inschrijvingsformulier in te vullen. Na betaling van uw Lidgeld ben je officieel ingeschreven. Je ontvangt hiervan nog een mailtje met je lidnummer bij BadmintonVlaanderen.

We organiseren ook regelmatig introductiemomenten voor nieuwe leden. Zo proberen we de instap en drempelvrees zo laag mogelijk te houden.

 

Lidgeld

Als lid kom je zoveel spelen als je wilt. Raadpleeg het lidgeld voor een volledig of een gedeeltelijk seizoen hier: lidgelden. Het lidgeld omvat ook het lidgeld van de Badminton Vlaanderen, via dewelke je verzekerd bent.

Zij die al lid zijn van een andere club aangesloten bij Badminton Vlaanderen kunnen als gastlid bij de Gentse BC spelen en krijgen een korting op het lidgeld van EUR 15,00.

Het lidgeld kan betaald worden via overschrijving op rekeningnummer BE48 0682 0580 4927 (BIC: GKCC BEBB) van de Gentse Badmintonclub  met als mededeling “LIDGELD naam speler, seizoen XX”.

Vergeet na betaling ook zeker niet de infofiche in te vullen, zodat we weten wie ons deze centjes heeft gestort :)

 

Competitie
In principe mogen alle spelers van de Gentse BC competitie spelen. Elk jaar rond april worden de competitieploegen voor het komende seizoen samengesteld. Hiervoor wordt een nieuwsbericht op de website geplaatst en een mail naar alle spelers verstuurd.

 

Trainingen
Jaarlijks worden een aantal trainingen georganiseerd. Meer informatie zal je terugvinden op deze website in een nieuwsbericht en een mail wordt verstuurd met alle informatie. Deze trainingen vinden 2x per jaar plaats, in september en in januari/februari en bevatten ongeveer 12 trainingen per reeks. Wees er op tijd bij om je in te schrijven. Hou daarom de website/facebookpagina in de gaten!

 

Verzekering
De Gentse BC is verzekerd voor alle ongevallen die gebeuren op de officiële speelmomenten. Vanaf 01/01/2010 is de verzekeraar “Arena”.
Ook indien je op proef speelt, maar nog geen lid bent, ben je verzekerd.
Je hebt wel een getuige nodig die jouw ongeval bevestigt.

30 Reacties op “Volwassenen”

 1. Tom D'Oosterlinck

  Beste,

  Ik wil graag na de kerstvakantie beginnen badmintonnen als recreant. Ik heb jaren squash gespeeld maar wil nu graag overstappen naar badmintonnen. Is er nog plaats in jullie club ? Kan ik eens komen testen ?

  Alvast bedankt

  Groeten van Tom

  Beantwoorden
 2. Jürgen

  Beste ik las dat je 2 maal kan komen test spelen. Kan ik me hiervoor inschrijven voor vrijdag 08/01 & 15/01?
  Bedankt,
  Jürgen

  Beantwoorden
  • Isabelle

   Dag Jürgen en Tom
   Jullie zijn altijd welkom op een speelavond naar keuze om te komen test-spelen. Je hoeft hiervoor niet in te schrijven.
   Na nieuwjaar zullen meerdere nieuwe leden komen proefspelen/starten met badminton, dus jullie zijn welkom! Er is zeker nog plaats.
   groetjes Isabelle

   Beantwoorden
 3. els

  Wil lid worden van de club maar ben ook lid van badmintonclub Evergem…Mag ik dan 15 euro aftrekken van het lidgeld en dien ik dan een bewijs in dat ik effectief lid ben van 2 clubs of is dit niet nodig

  Beantwoorden
  • Isabelle

   Dag Els. Indien je reeds bij een andere club bent aangesloten geldt inderdaad een korting van €15 op het lidgeld. Het volstaat om ons dan jouw VBL lidnummer door te geven.

   Beantwoorden
 4. Els

  Wil als nieuw lid een inschrijvingsformulier invullen, bij het verzenden wordt het steeds geweigerd door niet goed ingevuld geboortedatum…Vul eerst jaar, dan maand en dan datum in … Wat doe ik verkeerd ?

  Beantwoorden
  • Isabelle

   Dag Els
   Heb je ook een streepje gezet tussen jaar-maand-dag? Dat zou geen problemen mogen geven. Dus je geboortedatum in volgend formaat ingeven:
   2014-08-15

   Beantwoorden
 5. Aurelie

  Hallo,
  Ik zie net dat het seizoen bijna ten einde is maar is het nog mogelijk om nu in te schrijven en tijdens de zomerspeeluren te komen? Wij zouden morgen kunnen komen test- spelen indien mogelijk.

  Mvg, aurelie

  Beantwoorden
  • isabelle

   Dag Aurelie
   Je kan zeker nog aansluiten, en voor 30 eurootjes komen spelen tijdens de zomer en deze laatste dagen in juni.

   groetjes Isabelle

   Beantwoorden
 6. Anima Van Hoof

  Beste,

  Mijn echtgenoot en ik spelen momenteel bij Sofies vrienden en Auricula in Wondelgem. We denken er echter over om in de (nabije) toekomst ons lidmaatschap bij Auricula stop te zetten en bij een andere club te starten. Omdat we al enkele mensen uit jullie club kennen, gaat onze voorkeur naar jullie uit. We willen echter ook eens kennismaken met de club in zijn totaliteit en vroegen ons af of we op 18/05 eens mogen komen testspelen. Dit is een maandag. Zou dit ok zijn voor jullie?
  Is er dan ook mogelijkheid om nog enkele vragen te kunnen stellen?

  Mvg,

  Anima Van Hoof

  Beantwoorden
  • isabelle

   Dag Anima
   Je bent zeker welkom op 18/5 om kennis te maken met de club. Ikzelf zal ook aanwezig zijn als avondverantwoordelijke en je mag me altijd aanspreken. Breng ook zeker je sportgerief mee, dan kan je ook met de andere leden al kennis maken.
   groetjes Isabelle

   Beantwoorden
 7. Féline Mommens

  Hallo,

  Ik ben al even op zoek naar een badmintonclub, dit wel gewoon als hobby. Kan ik nog steeds bij jullie terecht of zijn deze volzet? Groetjes!

  Beantwoorden
  • isabelle

   Dag Féline. Er is zeker nog plaats! Zelfs dit seizoen nog kan je een paar maanden meespelen met ons, want ook in de zomer organiseren we speelmogelijkheid. Kom gerust eens af om de club te leren kennen op één van de speelavonden (ma-woe-vrij).
   Groetjes Isabelle

   Beantwoorden
 8. Degowie

  Ik ben ben op zoek naar een badmintonclub, waar ik in eerste instantie recreatief kan spelen. Kan ik bij jullie terecht ?
  Groeten,
  Ann

  Beantwoorden
  • Stijn Cabus

   Natuurlijk! Onze badmintonclub biedt een uitdaging aan elke badmintonner. Kom gerust eens langs op een speelavond!

   Beantwoorden
 9. pieter callebert

  hallo,

  ik heb interesse om als recreant bij jullie te komen spelen.
  ik speel sinds een paar jaar om de paar weken met vrienden maar zou graag badmintonnen op wekelijkse basis. ben echt verzot op het spelletje (mijn niveau is zeker niet hoger dan recreant, maar wie weet verbeterd dit wel met meer te spelen)
  zou ik zondagavond eens een “proefmoment” kunnen spelen om te zien of het me bevalt?

  groeten,
  Pieter

  Beantwoorden
 10. Patrick

  Beste,
  Graag zou ik lid worden van julli club om badminton te spelen, doch heb enkele vragen.
  1. Ik heb geen ervaring, maar massa’s inzet.
  2. Hanteren jullie een leeftijdsgrens ? ( ben niet van de jongste, maar zeer sportief )
  3. Wat zijn de next steps ?

  Dank voor jullie reactie

  Patrick

  Beantwoorden
  • Bart Pauwels

   Beste Patrick,

   Welkom op onze website. In onze club is ervaring geen vereiste en vormt inzet een absolute surplus. Je vindt bij ons spelers van alle leeftijden. Wij zijn een sfeervolle club die een uitdaging biedt aan elke badmintonner. Kom gerust eens een kijkje nemen op één van de speelavonden om onze club eens uit te testen. Mocht je nog vragen hebben of beslissen om eens langs te komen laat maar iets weten op info@gentsebc.be Op die manier weet de avondverantwoordelijke ook dat er test-spelers aanwezig zullen zijn. Bij hen kan je ook altijd terecht voor extra info.

   Sportieve groeten
   Bart

   Beantwoorden
  • Isabelle

   Dear Syed
   We are happy you’re interested in joining the club! You’re welcome on Monday in the cycling arena. Kristof will give you some more information.
   greeting, Isabelle

   Beantwoorden
 11. Nicholas Van Steen

  Beste,

  mijn vriendin en ik zoeken een nieuwe badmintonclub in Gent en we hebben best wel interesse in Gentse BC. Ikzelf speel al zo’n tien jaar, voor mijn vriendin zou het de eerste keer zijn.

  Is het mogelijk om eens gratis te proberen? Of wordt er verwacht dat er direct lidgeld wordt betaald?

  Alvast vriendelijk bedankt!

  Groetjes,

  Van Steen Nicholas

  Beantwoorden
  • Stijn Cabus

   Hey Nicholas! Welkom op onze site! Leuk dat je overweegt om bij ons te komen badmintonnen.
   Het is zo dat je inderdaad tot 2 maal toe kan komen “test”-spelen. Laat gerust iets weten op info@gentsebc.be mocht je nog vragen hebben of als je beslist van even een keer te komen testen. Op die manier weet de avondverantwoordelijke ook dat er test-spelers aanwezig zullen zijn.
   Gegroet,
   Stijn

   Beantwoorden

Geef een reactie

* Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

 • wordt niet gepubliceerd