Gentse 6G nog steeds op koers …

Met een gemotiveerd team trok 6G (dat het deze keer zonder Ruud moest stellen) afgelopen donderdag naar Wetteren voor hun derde wedstrijd van de terugronde.

Onze dames van dienst, Melanie en Eva, maakten er een spannende damesdubbel van die ze jammer genoeg nipt met 2 maal 21-23 verloren. Onze heren, Jan en Bart, daarentegen verliep het iets vlotter, maar teveel ongedwongen fouten en te trage pluimen zorgden ervoor dat te tegenstander telkens nog goed terugkwam zodat we de winst slechts net binnenhaalden met 21-19 en 21-18.

Dan waren de enkels aan de beurt. Bij Bart ging het aanvankelijk gelijk op, maar had in de 2de set duidelijk de overhand met een 21-15 en 21-5 winst tot gevolg. Jan vocht moedig tegen een tegenstander die heel wat pluimen wist terug te halen, maar kwam jammer genoeg nooit echt goed in de wedstrijd met 15-21 en 9-21 cijfers als resultaat. Melanie had wat last van de diepe slagen van haar opponente, maar bouwde in de tweede set haar punten mooi op. Helaas mocht het niet baten en moest ze de winst laten aan haar tegenstandster: 13-21 en 19-21. Eva zorgde zoals bijna altijd voor een nagelbijtend spannende wedstrijd, waarbij de harten van de toeschouwers meermaals even stil bleven staan. De cijfers liegen er dan ook niet om: 22-20 en 24-22 in het voordeel van Eva.

3-3 dus en tijd voor de allesbeslissende mix matchen. Melanie en Bart hadden weinig problemen met de tegenstand hoewel er in de 2de set toch even een versnelling hoger moest worden geschakeld: 21-15 en 21-18. Eva en Jan kwamen uit tegen een sterk spelend Wetters duo en verloren jammer genoeg hun wedstrijd: 16-21 en 14-21.

4-4 was dan ook de eindstand. Opnieuw een puntje binnengehaald en een stapje dichter bij het kampioenschap.