Geschreven door , Reacties uitgeschakeld voor Buggenhout 1D – Gentse 1D: 6-2

De voorbije woensdag trad 1D aan tegen de jonge dames van Buggenhout, een ploeg die in de heenronde geen énkel punt afstond behalve tegen ons. Toen ik in Finland zat behaalden onze dames immers thuis een 5-3 winst, maar jammer genoeg zouden we deze stunt niet kunnen herhalen. Volgende keer ga ik gaan skiën ipv Sarah ;-)

Vero en ik begonnen nochtans heel goed aan onze eerste dubbel. De Buggenhoutse zusjes Jolein en Jana lieten veel gaten vallen, die Vero en ik rustig en zonder veel fouten konden opvullen met pluimpjes ;-) De eerste set ging heel vlot, en in de tweede kwamen we ook nooit echt in de problemen, winst in 2 sets. Bij Griet en Maureen draaide het minder goed; waar ze in de heenmatch hun dubbel nog konden winnen in verlengingen in de derde set, lag nu naar eigen zeggen de foutenlast iets te hoog, al kan die vervelende Yonex 10 daar ook voor iets tussenzitten natuurlijk ;-) Johanna en ik konden wél een derde set uit de brand slepen, maar maakten daarin ook veel te veel ongedwongen fouten. Maureen en Vero verging het tenslotte net hetzelfde, waardoor we na de dubbels op een 3-1 achterstand stonden.

In de eerste enkel streden Johanna en Jolein om elk punt, maar Johanna wist toch in 2 sets de zege te halen. Ondertussen won Vero iets te vlot haar eerste set, en de tweede liet ze jammer genoeg net ontglippen in de verlengingen. Jana zette door en kon uiteindelijk ook de match op haar naam schrijven. Zelf enkelde ik tegen Karen in een gelijkaardig scenario, al herpakte zij zich reeds in de eerste set. Omdat mijn concentratie ver zoek was na haar hoge foutenlast in het begin, gaf ik zowel de eerste set (19) als de tweede (verlengingen) nog uit handen. Eigen schuld :-) Griet tenslotte smeet zich nog in haar enkel tegen Sarah en was ondanks verlies niet ontevreden met haar prestatie (14 en 17), bijna het dubbele van de punten als wat ze vorige keer tegen deze tegenstander behaalde, dus volgende keer winst ;-)

6-2 einduitslag, hoewel er toch zeker meer in had gezeten. In het klassement behouden we een mooie derde plaats op 8.

-Sofie

Reacties geven kan niet meer..