Geschreven door , 1 reactie

Het voordeel van in 1ste provinciale spelen (tegenover de liga) zijn de korte verplaatsingen. Naast 4Ghent 1G hebben we ook Pluimplukkers 4G als tegenstander en dat is lekker dichtbij. Ploegkapitein Steven kon niet meedoen wegens acute ‘rotator cuff’ (oksel) ontsteking. Erg pijnlijk en geen idee wanneer ik terug zal kunnen spelen…

Jona, Patrick, Mario, Vero, Sofie en Johanna waren echter in vorm en met deze opstelling zijn we (te) goed voor 1ste. Dat bleek in alle wedstrijden behalve Patrick’s enkel. “Ik speelde met een te trage pluim.” zei hij achteraf. Het was dan ook koud in de zaal en dan vliegen pluimen veel trager. Een snelheid 77 is dan echt wel te vermijden maar in geen enkele wedstrijd zei men hier iets van (behalve in Johanna’s enkel werden de pluimen versneld).

“Jaja Steven, we weten het al dat jij daar altijd over zaagt.” Toch hoop ik dat we dat in België ooit gaan inzien. Op internationaal niveau is er sprake van tragere pluimen te gebruiken voor dubbel heren omdat de rally’s te kort zijn. Maar alle andere disciplines zijn het ‘mooist’ met een reglementaire pluim die je tot op de serveerlijn van dubbel kan slaan vanop je eigen achterlijn. Als je dat niet lukt (op 1-5 pogingen) dan is de pluim te traag. En geloof me het ligt niet aan jou!

 

Eén Reactie op “Pluimplukkers 4G – 1G: 1-7”

  1. Sofie

    Vero en ik hebben het wel opgemerkt na het testen, maar waren juist content dat we eens goed konden doormeppen ;-)