Geschreven door , 1 reactie

hallo winterberen

De groepen zijn zo goed als gevuld in iets kleinere aantallen maar dat zal de kwaliteit zeker verbeteren met meer feeding en begeleiding.

Nieuwe trainingsmomenten en groepen betekenen ook een lichtjes aangepaste inhoud van de trainingen. Zoals de vorige 2 sessies gaan we steevast verder met de BWF manuals ‘shuttle time’, level 1 en nu ook de NIEUWE level 2.

De inhoud voor Groep 1 kan herleid worden tot HITTING -en MOVEMENT SKILLS. Dit betekent de meest voorkomende slagen en het meest  voorkomend footwork in voor, midden -en achterveld. Voor verduidelijking verwijzen we graag naar de volgende videoreeksen

In groep 2 wordt aangevat met de MOVEMENT SKILLS en vanaf daar gaan we verder met alle video’s die de BWF level 1 en 2 aanbieden. Deze gaan o.a. over de geheimen van slaguitvoering, tactiek enkel, dubbel en mix. M.b.v een tablet (in aankoop :-) zullen de video’s toegelicht en uitgevoerd worden.

In groep 3 komen de moeilijkere slagen aan bod, die ook allemaal in de video’s uitgelegd en gedemonstreerd worden met een voorbereiding, een ‘backswing’, een ‘forward swing’ en een ‘follow through’. Daarnaast zullen we veel plyometrische oefeningen doen om explosiviteit en uithouding te verbeteren.

Meer info en links naar video’s volgen.

Eén Reactie op “Inhoud trainingen voorjaar 2014”

  1. Steven V

    hallo, er is nu nieuw videomateriaal beschikbaar op de trainingspagina. Tevens tracht ik (kort) het lesthema aan te kondigen. Training Vrij. 31-1: groep 1: footwork video 1 t/m 5. Groep 2: slagen in het achterveld: video 1 t/m 5