Lokeren 8G – Gentse 6G: 3-5

Zondag 8/12 om 17:30 stond de laatste wedstrijd in de heenronde voor 6G gepland, tegenstander van dienst: Lokeren 8G. Mits winst verzekerden we ons van de titel ‘herfstkampioen’ met minstens twee punten voorsprong op dichtste achtervolgers Wetteren en/of Sentse.

Aangezien Eva haar integralen en differentialen aan het oefenen was op het tijdstip van de wedstrijd werd Elena opgeroepen ter vervanging. Verder was de volledige ploeg aanwezig. Helaas is sterkhouder Isabelle nog steeds out waardoor Melanie en Elena volop aan de bak moesten met drie matchen.

In de dames dubbel stonden Melanie en Elena tegenover Natalie (C2) en Annick (D), een op papier iets sterkere tegenstander. Elena en Melanie lieten dit echter niet aan hun hart komen, ze hadden immers vorige week met 5G nog een B1/C1 bekampt. Tijdens de wedstrijd toonden Elena en Melanie duidelijk sterker te zijn dan hun ranking (D) doet vermoeden. De wedstrijd werd relatief gemakkelijk gewonnen met 21-15 en 21-13. Ondertussen waren Bart en Jan aan hun heren dubbel bezig, ook tegen een op papier sterkere tegenstander (C1 en C2). Deze krachtsverhoudingen werden ook tijdens de wedstrijd duidelijk, 6-21 en 9-21 verlies. De uitslag was echter niet alleen te wijten aan de sterkte van de tegenstander, door de vele unforced errors werd het de tegenstander wel erg gemakkelijk gemaakt. Isabelle heeft alvast prompt een puntje bijgeschreven op de agenda van de nakende evaluatiegesprekken.

Na de dubbels, en een 1-1 op het scorebord, werden de enkels gespeeld. Isabelle droeg haar troepen alvast op 4/4 te behalen om hiermee de zege veilig te stellen. Ruud moest aantreden tegen Lander. Lander had gewonnen tegen Daan op de PBO HEC1, Ruud was dus gebrand op een revanche voor Gentse. In de eerste set kwam het er echter niet uit en moest Ruud de duimen leggen met 11-21. Van de volgende twee sets maakten beide spelers echter een mooi kijkspel met geduldig en gevarieerd badminton. Ruud kon de tweede set winnen met 21-18 maar moest zich in de derde set toch gewonnen geven met 18-21. De beslissing viel tijdens de rally op 17-19 die Ruud won maar die hem tegelijk zo veel krachten kostte dat hij de volgende twee punten geen vuist meer kon maken. De andere drie matchen waren een stuk minder spannend en werden gemakkelijk gewonnen door Gentse (Melanie: 21-10 21-11, Elena: 21-5 21-9, Jan: 21-10 21-5).

De opdracht voor de mix was dus duidelijk, nog minstens een match winnen om zo de overwinning binnen te halen. Bart en Melanie lieten de tegenstander geen kans en wisten hun wedstrijd op korte tijd met 21-4 en 21-6 te winnen. Na zijn overwinning in de PBO GDD blijft Bart hiermee de uitstekende mix prestaties aaneenrijgen. Ruud en Elena begonnen ook beloftevol aan hun wedstrijd met een 21-10 winst in de eerste set. Wat concentratieverlies en een beter spelende tegenstander zorgden echter voor een 12-21 verlies in de tweede set. In de derde set ging het gelijklopend op maar op de beslissende punten was de tegenstander net iets beter bij de pinken, resulterend in een 18-21 verlies.

Hiermee beëindigt Gentse 6G de heenronde als herfstkampioen met een mooie 13/14. Alles ligt echter nog steeds open voor de eerste drie plaatsen, het wordt dus nog een interessante terugronde!

Jan.

2 comments
 1. Sofie
  Sofie
  10 december, 2013 at 09:39

  Goed bezig 6G, zo nog een seizoen hé!

 2. Isabelle
  Isabelle • Bericht auteur •
  9 december, 2013 at 14:58

  mooi verslagje Jan!

Commentaar geven kan niet langer