Drive 1D – Gentse 1D: 1-7

Voor de laatste match van de heenronde zakte het voltallige 1D op donderdagavond af naar Dendermonde om Drive 1D te bekampen. De dubbels verliepen allen op bijna hetzelfde patroon. Vero en ik begonnen bijvoorbeeld zeer stevig en dominerend aan de wedstrijd, wonnen de eerste set vlot (10) en verloren vervolgens de concentratie in de tweede set. Hetzelfde scenario bij Griet en Sarah na winst met 11 in de eerste set. Maar waar Vero en ik ons nog herpakten en de buit nog binnenhaalden in 2 sets, maakten Griet en Sarah iets te veel fouten om hetzelfde te kunnen doen. Uiteindelijk zouden ze ook de derde set verliezen. Toch ziet ondergetekende ploegkapitein best wel potentieel in deze dubbel, indien de dames (nog) minder verdedigend/afwachtend zouden spelen. Hoe dan ook, tussenstand 1-1.

Ook de dubbelwedstrijd van Griet en mezelf volgde grotendeels hetzelfde patroon. Hoewel het initiatief eigenlijk bijna altijd bij ons lag, wisten de tegenstanders de match zowel tijdens als tussen de punten steeds te vertragen, en konden wij ons daar niet goed genoeg aan aanpassen om te rallies te verzilveren. Na een kortstondig moment van krankzinnigheid bij de ploegkapitein herpakten we ons dan toch maar en wonnen we al bij al nog vlot in de derde set (na 11 kregen we slechts 4 punten tegen). In de laatste dubbel tenslotte, stond Maureen zichzelf en Vero geen concentratieverlies toe en brak daarmee het patroon: strak en aanvallend spel van onze dames leverden een wel heel vlotte overwinning met twee keer 8 op! 1-3 voorsprong.

Johanna nam het in haar enkel op tegen Saskia en er werden mooie lange rallies gespeeld, waarin Jo het vaakst aan het langste eind trok. Winst in 2 sets, en dat zou meteen het enkelpatroon van deze ontmoeting worden. Vero liet Hilde alle hoeken van het veld zien, haalde veelvuldig haar efficiĆ«nte backhand boven en won zodoende ook vlot in 2 sets. Sarah speelde tegen collega-C1 Katrien, maar wist zich -ook al in 2 sets- te profileren als de betere enkelspeelster met doordacht en gevarieerd spel. En tenslotte enkelde… Maureen! En ondanks al haar tegenwerpingen (“ik kan niet enkelen”), waarschuwingen (“je moet zeker niet op winst rekenen”) en stress (maar waarom eigenlijk? ;-)) speelde Maureen geconcentreerd en aanvallend, zoals we haar het liefste bezig zien. Sofie van Drive kon geen antwoord bieden aan Maureens aanvallende clears (dixit Bart), snelle smashen en mooie netdrops. En dus ook hier: winst in 2 sets en een mooie 1-7 eindzege voor Gentse!

Hiermee staat Gentse 1D na de heenronde op een derde plaats, 3 (virtuele) punten achter zowel Eikenlo als Buggenhout. Nog een extra woordje van dank aan onze trouwe supporters/chauffeurs/cheerleaders/coaches/papparazi Bart, Simon en Stephen!