Gentse 6G start met een 6/6

Voor de derde wedstrijd van het seizoen kon Gentse 6G niet rekenen op kapitein Isabelle, die met een knieblessure aan de kant zat en dan maar fotograaf van de avond speelde.

Gentse begon iets te nonchalant aan de wedstrijden, met een hoge foutenlast in de dubbels. De dames (Melanie en Eva) gingen onderuit in 2 sets. Bij de heren (Jan en Bart) werd het iets spannender. Helaas werkten onze aanmoedigingen voor onze Jan dubbel motiverend voor de tegenpartij (Jan en Jan), waardoor Wetteren in 3 sets de overwinning bijeen mepte.

Na deze opwarming konden de enkels van start gaan. Jan, Ruud, Melanie en Eva klaarden de klus in 2 sets. Ruud wist zijn 1e set te winnen, maar kwam tijdens de 2e set op achterstand door iets te veel op ‘veilig’ te spelen. Hij knokte zich weer op gelijke hoogte en wist uiteindelijk ook deze set te winnen. Jan bevestigde zijn goede vorm door andere Jan in de pan te hakken met 2x 21-13. Eva maakte het zichzelf lastig door 6 set-pluimen weg te geven, maar kon gelukkig de eerste set naar zich toetrekken met 23-21. Ook de tweede set haalde ze binnen. Melanie had in de eerste set goed gezien dat haar tegenstandster alles buiten mepte, en behield de concentratie in set 2, toen de tegenpartij meer weerwerk bood. 4 op 4 in de enkels, een mooie voorsprong om de mix-wedstrijden aan te vatten.

Het nieuwe mixkoppel Ruud-Eva kreeg veel tegenstand en kon gedurende de twee sets een lichte voorsprong opbouwen en die ook tot het einde vasthouden (21-18, 21-19). Het tweede nieuwe mixkoppel, Bart en Melanie, haalde de eerste set gemakkelijk binnen, dankzij Barts klasse in deze discipline. De tweede set begon moeizaam maar de slalom-schep-pirouette-drop-pluim van Melanie betekende een kentering van het rommelige spel, en ook zij smashten zich naar de overwinning met 21-13 in de tweede set.

Gentse 6G hield met de 6-2 overwinning terug de 2 punten thuis. Bart had heerlijke taart gebakken (en ze zag er ook erg professioneel uit) en we kijken al uit naar volgend sportweekend, wanneer we zondag thuis De Wuiten mogen ontvangen en we maandagavond op bezoek gaan bij de Shuttle Stars in Wachtebeke.

1 comment
  1. melanie
    melanie
    7 oktober, 2013 at 20:25

    Jammer dat je van mijn “slalom-schep-pirouette-drop-pluim” geen foto of filmpje hebt…

    Hopelijk kan je er zondag en maandag bijzijn! Wat zei de dokter?

Commentaar geven kan niet langer